Αναρωτήθηκες ποτέ πώς θα μοιάζει ο κόσμος το 2060;
Ο σκηνοθέτης Τζον Γουέμπστερ πάντως προβληματίστηκε και έφτιαξε ένα μοναδικό ντοκιμαντέρ βασιζόμενος σ’ αυτή τη σκέψη.
«Πώς θα μοιάζει ο κόσμος όταν γεννηθεί η δισέγγονή μου;»
Με αφετηρία αυτή την ερώτηση ο Γουέμπστερ σκηνοθέτησε ένα διαφορετικό ταξίδι στον πλανήτη, δείχνοντας στους θεατές πώς θα είναι ο κόσμος σε 40 χρόνια από τώρα.
Σκοπός του σκηνοθέτη και του καναλιού DW Documentary που φιλοξενεί το ντοκιμαντέρ είναι να αφυπνίσει τους ανθρώπους για τη φύση και να τους κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τις γενιές που έρχονται.
Για τα παιδιά, τα εγγόνια και τα δισέγγονα μας.
Πώς θα μοιάζει ο κόσμος το 2060 λοιπόν;
Ο Γουέμπστερ ονόμασε την αγέννητη δισέγγονή του Dorit και πιθανολόγησε ότι θα έρθει στη ζωή το 2060.
Φαντάζεται ότι θα φοράει μικρές κίτρινες γαλότσες φτιαγμένες από καουτσούκ και θα περιπλανιέται κατά μήκος μιας ακτογραμμής που θα έχει αλλάξει τόσο πολύ που κανένας σημερινός άνθρωπος δε θα μπορεί να την αναγνωρίσει.
Ταξιδεύοντας από τη Φινλανδία μέσω της Ρωσίας και μέχρι τα ανθρακωρυχεία της Σιβηρίας, και μετά στα νησιά Μάρσαλ στον Ειρηνικό και μέσω των ΗΠΑ στη Νέα Υόρκη, ο θεατής βλέπει πώς θα είναι ο κόσμος το 2060. Λίγα χρόνια νωρίτερα, το 2050, περισσότεροι από 9.000.000.000 άνθρωποι θα τρέφονται από τη γη και θα απελευθερώνουν ακόμα περισσότερα καυσαέρια στην ατμόσφαιρα.
Τι είδος κόσμου θα γνωρίσει η μικρή Dorit; Τι επιπτώσεις θα έχει η κλιματική αλλαγή σε αυτόν τον κόσμο; Ο θεατής κάνει ένα ταξίδι, τόσο σε συναισθηματικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο, για να διαπιστώσει ότι δεν υπάρχει πολλή ελπίδα. Ή μήπως υπάρχει;
Το βίντεο αποκαλύπτει αυτό που ήδη ξέρουμε. Αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά, ο πλανήτης Γη σε λίγα χρόνια θα αδυνατεί να φιλοξενήσει τους κατοίκους του και σταδιακά η ζωή όπως την ξέρουμε θα πάψει να υπάρχει.
Καμπανάκια; Πολλά καμπανάκια σε αυτό το βίντεο για την κλιματική αλλαγή που αξίζει να δεις.
Κάνε like και στη σελίδα μας στο facebook Votanistas για να μη χάνεις τα καινούρια μας άρθρα
Διάβασε ακόμη: Κλιματική αλλαγή: Το 40% των φυτών της Γης είναι σπάνια και ευάλωτα