Στο προηγούμενο άρθρο είδαμε 10 φυσικές σπιτικές θεραπείες που λειτουργούν και συνεχίζουμε με ακόμη 12, γιατί μας αρέσουν πολύ.
*Να θυμάσαι πάντα πως σε κάποιο πρόβλημα υγείας ρωτάμε τον θεράποντα ιατρό μας και μας καθοδηγεί εκείνος, γιατί ακόμη και οι φυσικές σπιτικές θεραπείες μπορούν να αλληλεπιδράσουν με φάρμακα.
Φυσικές σπιτικές θεραπείες από εκείνες τις “παλιές λύσεις της γιαγιάς”…
-
Κεράσια για ουρική αρθρίτιδα
Τα άτομα που έτρωγαν περίπου 20 κεράσια κάθε μέρα ήταν λιγότερο πιθανό να εμφανίσουν ουρική αρθρίτιδα, μια φλεγμονώδης πάθηση των αρθρώσεων, σύμφωνα με μελέτη 633 ασθενών με την πάθηση. Τα κεράσια περιέχουν ενώσεις που βοηθούν στην εξουδετέρωση του ουρικού οξέος.
-
Λάδι μέντας για πονοκεφάλους
Το αιθέριο έλαιο μέντας δροσίζει το δέρμα και χαλαρώνει το μούδιασμα ενός έντονου πονοκέφαλου, όπως και η ακεταμινοφαίνη, σύμφωνα με δύο μικρές μελέτες. Ανακάτεψε μερικές σταγόνες με ελαιόλαδο για να αποτρέψεις τον ερεθισμό του δέρματος και μετά κάνε απαλό μασάζ στο μέτωπο και τους κροτάφους.
-
Ζάχαρη για λόξιγκα
Όταν πρόκειται για λόξιγκα -συσπάσεις του διαφράγματος-, μια κουταλιά ζάχαρη… είναι το φάρμακο. «Η κατανάλωση των κοκκωδών κρυστάλλων ζάχαρης σάς αναγκάζει να καταπιείτε σκληρότερα από το κανονικό, και αυτό επαναρυθμίζει το διάφραγμα σας» για να σταματήσετε τους σπασμούς, λέει η Claire Martin, διατροφολόγος με έδρα την Καλιφόρνια.
-
Μάραθος για δυσπεψία
Αυτοί οι μικροσκοπικοί σπόροι που βλέπεις συχνά σε μπολ στα ινδικά εστιατόρια είναι μάραθος. Οι ενώσεις που περιέχονται στον μάραθο, βοηθούν στην αποβολή αερίου από την εντερική οδό. Μάσησε μια πρέζα μάραθου για να αποφύγεις τη δυσπεψία μετά το γεύμα.
Δες εδώ: Βότανα που βοηθούν στην πέψη
-
Βαλεριάνα για αϋπνία
Η αϋπνία είναι ένα φαινόμενο που αυξάνεται ολοένα και περισσότερο στην εποχή μας και ταλαιπωρεί πολύ κόσμο.
Η βαλεριάνα είναι ένα αρκετά δυνατό βότανο που βοηθά τους ανθρώπους να κοιμούνται γρηγορότερα χωρίς να ανατρέξουν σε ηρεμιστικά και υπνωτικά φάρμακα. Συνδέεται με τους ίδιους υποδοχείς στον εγκέφαλο που ηρεμούν, όπως το Valium. Πάρε μισό έως ένα κουταλάκι του γλυκού βάμμα βαλεριάνας ή δύο κάψουλες ρίζας βαλεριάνας 30 λεπτά πριν τον ύπνο. Δες εδώ: Βαλεριάνα η φαρμακευτική: Το ηρεμιστικό της φύσης
-
Πράσινο τσάι για πόνο στις αρθρώσεις
Ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που βρίσκεται στο πράσινο τσάι, μπορεί να ηρεμήσει τον πόνο στις αρθρώσεις και τη φλεγμονή της ρευματοειδούς αρθρίτιδας, σύμφωνα με μια μελέτη στην αρθρίτιδα και τη ρευματολογία. Οι ερευνητές προτείνουν να πίνουν δύο ή τρία φλιτζάνια την ημέρα για να αποκομίσουν τα οφέλη.
-
Χυμός λεμονιού για πέτρες στα νεφρά
Ο πιο συνηθισμένος τύπος πέτρας στα νεφρά εμφανίζεται όταν το οξαλικό άλας -μια ένωση που βρίσκεται σε τρόφιμα όπως το σπανάκι, το πίτουρο και οι τηγανητές πατάτες- συσσωρεύεται στα ούρα και «κολλάει» στο ασβέστιο, σχηματίζοντας κρύσταλλα. Η κατανάλωση τουλάχιστον μισού φλιτζανιού χυμού λεμονιού την ημέρα θα μπορούσε να βοηθήσει, λένε οι ερευνητές, καθώς το κιτρικό οξύ μπορεί να αποτρέψει την κρυστάλλωση ασβεστίου και οξαλικού που δημιουργούν αυτές τις πέτρες.
-
Ελαιόλαδο για σκασμένα χείλη
Όταν έχεις σκασμένα χείλη, επικάλυψε τα με ελαιόλαδο, ένα φυσικό λιπαντικό που θα μαλακώσει και θα ενυδατώσει τα χείλη όμορφα. Στην πραγματικότητα, κάθε φυτικό έλαιο θα το κάνει.
-
Υπνωτισμός για συμπτώματα εμμηνόπαυσης
Σε μελέτες για την εμμηνόπαυση διαπιστώθηκε ότι οι γυναίκες που είχαν πέντε συνεδρίες ύπνωσης την εβδομάδα παρουσίασαν 74% λιγότερες εξάψεις στο τέλος μιας μελέτης 12 εβδομάδων από ό, τι μια ομάδα ελέγχου. Ακόμα καλύτερα, οι γυναίκες στην ομάδα ύπνωσης ανέφεραν ότι οι εξάψεις που είχαν ήταν λιγότερο σοβαρές από πριν.
-
Τζίντζερ για ναυτία
Το τζίντζερ μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση της ναυτίας που προκαλείται από χημειοθεραπεία, πρωινή αδιαθεσία ή ασθένεια. «Αν και δεν καταλαβαίνουμε ακόμη την ακριβή μέθοδο που επιτρέπει στο τζίντζερ να είναι αποτελεσματικό στη μείωση της ναυτίας, πιστεύεται ότι μπορεί να λειτουργήσει παρεμποδίζοντας τους υποδοχείς σεροτονίνης στο έντερο που το προκαλούν», λέει ο διαιτολόγος Erin Palinski-Wade. Μπορεί επίσης να ωθήσει το σώμα να απελευθερώσει ένζυμα που βοηθούν στη διάσπαση της τροφής. Δες εδώ: Γιατί είναι υγιεινό το τζίντζερ;
-
Πίεση για πόνο στον αυχένα
Με τον αντίχειρα ή τα δάχτυλά σου, άσκησε σταθερή πίεση στο επώδυνο σημείο για τρία λεπτά. Η έρευνα δείχνει ότι αυτή η απλή τεχνική βελονισμού βοηθά στη χαλάρωση των σφιχτών μυών για τη μείωση του πόνου στον αυχένα.
-
Σόγια για οστεοπόρωση
Μια ανασκόπηση αρκετών μελετών που πραγματοποιήθηκαν στο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας στο Asheville, διαπίστωσε ότι τα άτομα που έτρωγαν τροφές πλούσιες σε σόγια είχαν πιο υγιή οστά και μειωμένο κίνδυνο καταγμάτων. Οι επιστήμονες εξακολουθούν να προσπαθούν να καταλάβουν ποιες δραστικές ενώσεις μπορεί να ευθύνονται για το προστατευτικό αποτέλεσμα.
Θα βρεις κι άλλες φυσικές σπιτικές θεραπείες στο επόμενο άρθρο στο 3ο μέρος… Keep reading!
Έλα και στην ομάδα μας Votanistas – Η ομάδα μας για να μοιραζόμαστε τα μυστικά της φύσης και να κάνουμε παρεούλα
Κάνε like και στη σελίδα μας στο facebook Votanistas για να μη χάνεις τα καινούρια μας άρθρα